Schär | glutenfree Products - Testiranje novog Mix C – Mix Pâtisserie brašna

Testiranje novog Mix C – Mix Pâtisserie brašna

Svijet proizvoda U kuhinji

Sastav Mix C brašna je novi na više razina. Spomenut ću novine što se tiče samog sastava, ali i što se tiče korištenja brašna u praksi. No krenimo redom.

Prvo je na redu sastav brašna. U novom sastavu došlo je do promjene udjela sastava te tako u brašnu od leće imamo manje masnoća, a više proteina.

No nećemo biti toliko službeni, jer vas sigurno zanima kako mi se pokazalo brašno u praksi, zar ne? Važno je napomenuti da već dugo radim sa starom recepturom Mix C i ove sam razlike uočila kod nove recepture.

Prvi test za brašno bilo je prhko tijesto. Ugodno me iznenadila podatnost i lakoća s kojom sam razvaljala tijesto. Drugi test bilo je stavljanje tijesta u hladnjak da se maslac stisne. Očekivala sam suprotni rezultat, ali pokazalo se da dobro podnosi hladnoću te nisam imala problema u daljnjoj izradi prhkog tijesta za kekse.

 

 

Nakon izrade keksa uslijedio je sljedeći test, a to je kušanje tijesta prije pečenja.

U okusu tijesta nisam primijetila nikakve nedostatke. Keksi su dobili lijepu boju, a razlika koju sam uočila je čvrstoća tijesta nakon pečenja. Naime, keksi se uopće nisu mrvili.

Moram priznati da sam se ugodno iznenadila kad sam prvi put otvorila vrećicu. Brašno je na dodir jako fine teksture što se kasnije pokazalo vrlo dobrim pri izradi prhkog tijesta jer mi je trebalo puno manje vremena za izradu keksi nego inače.

Jednom kad je brašno prošlo moj test sa prhkim tijestom krenula sam u izradu biskvita.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moram priznati da me izrada biskvita oduševila. Nisam imala nikakvih poteškoća, biskvit je puno sočniji i tu sam razliku najviše osjetila pri izradi biskvita za tortu, muffine i kuglof.

Suhoća nije bila prisutna u biskvitu jer mu je brašno u pravilnim omjerima dalo onaj sočan okus.

A brašno od leće odradilo je svoj dio te se biskvit puno ljepše reže i puno je prozračniji.

Tako da sa osmijehom na licu pozdravljam novi sastav koji mi je olakšao izradu i učinilo moju slatku avanturu puno lakšom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sigurna sam da se svatko od nas boji nečeg novog. Trudimo se da naše slatke bezglutenske delicije izgledaju baš onako kako ih se sjećamo u glutenskoj verziji.

S novom recepturom to ćete sve sigurno dobiti i nećete imati problema pri izradi, a niti u samom okusu vaših kolača. Tijesto s novim brašnom predstavlja ugodno iznenađenje, lakše se s njime radi, a kolači dobivaju potpuno neku novu lakoću.

Jako volim slatko i moram priznati da sam uživala isprobavajući slatke delicije s novim sastavom Mix C brašna.

Želim vam svima puno ukusnih i lijepih kolača!

 

Autor: Adrijana Bručić/Bezglutenska radost