Schär | glutenfree Products - Bezbrižni bezglutenski godišnji odmor

Bezbrižni bezglutenski godišnji odmor

Svijet proizvoda Putovanja

Jeste li već odabrali destinaciju za svoj ljetni odmor? Donosimo vam nekoliko korisnih smjernica koje će vam omogućiti bezbrižan odlazak na zasluženi odmor!

 

  • Rezervirajte unaprijed neposredno prije nego odete kako bi se osigurali da u ponudi zaista postoji bezglutenska hrana, ili ako postoji opcija pripreme hrane u bezglutenskoj verziji kako bi znali koji se proizvodi koriste u tom postupku.
  • Korisno je i kontaktirati turističku zajednicu mjesta u koje ste se uputili kako biste saznali koji restorani, pizzerije i slastičarnice u mjestu vašeg odmora poslužuju goste s celijakijom.
  • Naš općeniti savjet za posjet restoranima na odmoru jest – pričajte osobno s kuharima kako biste iz prve ruke dobili prave informacije.
  • Nešto što vam također može pomoći su kartice za osoblje restorana – kratke upute pisane na nacionalnim jezicima koje sadrže informacije o vašim alergijama i/ili zahtjeve za prijedloge bezglutenskih jela. Opisane kartice možete preuzeti besplatno na sljedećim stranicama:
  • Sa sobom uzmite barem najosnovnije namirnice vaše bezglutenske prehrane kako biste barem prvih nekoliko dana imali sigurne bezglutenske opcije za obrok. Time ćete se osigurati da budete lišeni stresa od kupovine bezglutenskih proizvoda u nepoznatom mjestu, ali i povećati osjećaj samostalnosti i sigurnosti. Neki od tih osnovnih proizvoda su kruh i peciva, keksi i kolačići – proizvodi koji možete naći u Schär asortimanu. Ne preporuča se nositi proizvode koje treba umijesiti i ispeći kako ne bi došlo do slučajne kontaminacije glutenom.