Schär | glutenfree Products - Kako isplanirati bezglutensko putovanje

Kako isplanirati bezglutensko putovanje

Svijet proizvoda Putovanja

Saznajte sve moje tajne o planiranju savršenog bezglutenskog putovanja bez stresa!

Vittoria: imam 27 godina, celijakiju i živim život od leta do leta.

Već sanjate o svojem sljedećem godišnjem odmoru? Uz pomoć ovih koraka, vaše iduće putovanje će biti bez glutena i stresa!

 

Popis koraka za planiranje vašeg putovanja

Putujem oko svijeta cijeli život (Počela sam dok još nisam imala ni godinu dana!), no u posljednjih 7 godina, otkad sam saznala da imam celijakiju, moje planiranje putovanja se promijenilo. Naravno, ako imate celijakiju ili se osjetljivi na gluten, to dosta utječe na planiranje godišnjih odmora – od pakiranja do odabira destinacije.

 

Tijekom godina sam razvila ultimativni popis koraka za planiranje bezglutenskih putovanja!

  • PLANIRANJE LETA: u slučaju dugih letova, tražite bezglutenska jela tijekom leta
  • PRTLJAGA: spakirajte bezglutenske grickalice u kofer i u ručnu prtljagu
  • U HOTELU: ako hotel ili apartman ima restoran, tražite bezglutensku opciju za svaki obrok (od doručka do večere)
  • PRONAĐITE LOKALNA MJESTA: potražite bezglutenske opcije u vašoj destinaciji, pogotovo mjesta na kojima možete probati tradicionalnu hranu, a da je, naravno, bez glutena.

 

Polijetanje

Ako letite na neku daleku destinaciju, vaš let će obično uključivati i obrok(e). U tom slučaju, dobro je znati da većina aviokompanija nude bezglutenske opcije za obroke, i to bez dodatnog plaćanja! Jedino što trebate napraviti je zatražiti “posebne obroke” tijekom rezerviranja svojeg leta ili tijekom online prijave (barem 24 ili 48 sati prije leta). Svaka aviokompanija ima svoju posebnu politiku pa vam predlažemo da unaprijed posjetite web stranicu kompanije s kojom letite i na vrijeme zatražite svoj bezglutenski obrok!

 

Pakiranje

Koliko god da će trajati vaš let, ne zaboravite spakirati grickalice bez glutena u svoju ručnu prtljagu! Ja uvijek volim biti u potpunosti sigurna na putovanjima pa spakiram grickalice u ručnu prtljagu i u kofer. Tako mogu uživati u svojim najdražim grickalicama u avionu, dok one u koferu dobro dođu za svaki slučaj, ako se pokaže da je na mojoj destinaciji teško naći bezglutenske opcije.

 

Usluga s 5 zvjezdica

Ako planirate odsjesti u hotelu tijekom vašeg odmora, zatražite bezglutenske obroke unaprijed. Najčešće hoteli i ostali ugostiteljski objekti ove vrste nude smještaj s doručkom te najčešće mogu za vas pripremiti bezglutensku hranu, ako najavite potrebu na vrijeme. Uvijek je dobro da sve provjerite s hotelom kako biste mogli isplanirati svoje obroke unaprijed.

Možete provjeriti Schärovu Travel web stranicu za najbolja mjesta na kojima možete odsjesti tijekom svojeg bezglutenskog putovanja.

 

Udomaćite se


Kad god posjećujem nova mjesta, uvijek sam znatiželjna i želim probati tradicionalnu hranu i lokalne sportove! Iako mi celijakija ne olakšava stvari, tu je uvijek Schärova Eat web stranica, na kojoj možete pronaći najbolje restorane u vašoj destinaciji, u kojima nude tradicionalnu hranu i bez glutena.