Veganske bezglutenske palačinke s makom

Veganske bezglutenske palačinke s makom

Svijet proizvoda Kolači - Keksi - Deserti

Pregled

Bez glutena, mliječnih proizvoda i jaja, uz dodatak popa, jazza i pizzazza! To su palačinke koje ćete željeti poslužiti svim svojim prijateljima.

Začinite svoj doručak ovim fantastično laganim veganskim palačinkama od maka bez glutena. Recept je bez glutena, mliječnih proizvoda i jaja, ali ove palačinke i dalje imaju vrhunski okus. Potpuno su ispunjene okusom i energijom. Malene sjemenke crnog maka ne samo da im daju poseban izgled, već ih i nadopunjuju hranjivim sastojcima. Apsolutni must-have na bilo kojem veganskom doručku bez glutena. Poslužite uz sirupa i svježeg voće za još bolji okus.

Sastojci

170 g

Mix IT Universal brašna

50 g

šećera

10 g

praška za pecivo

ili

5 g

sode za pečenje

20 g

maslinovog ulja

prstohvat soli

10 - 15 g

mljevenih sjemenki maka

Priprema

  • Kvascu dodajte brašno i prstohvat soli. Dodajte šećer i postupno dodajte vodu uz miješanje, pazeći da ne nastanu grudice. Sve pomiješajte čarobnim štapićem.
  • Polako uz miješanje dodajte ulje i dodajte mak. Sve dobro promiješajte, dodajući vodu ako je tijesto pregusto.
  • Namastite neprijanjajuću tavu i uzmite veliku žlicu (ili malu šeflju) i ulijte tijesto u tavu.
  • Kad se rubovi počnu izdizati od posude, a na površini se stvore mjehurići, vaša je smjesa pečena. Okrenite palačinku i pecite dok s druge strane ne porumeni.
  • Ponavljajte ovaj postupak dok se tijesto ne potroši. Važno je osigurati da je tava uvijek podmazana. Stavite palačinke jednu na drugu da budu tople.
  • Poslužite ih za doručak, uz džemove, kompote i voćne preljeve.