Keksi s komadićima čokolade

Keksi s komadićima čokolade

Svijet proizvoda Kolači - Keksi - Deserti

Pregled

Svima omiljeni keksi. Držite ovaj recept pri ruci kako biste bili spremni i  na najneočekivanije goste.

Što je bolje odkeksića s komadićima čokolade? Domaći keksi s komadićima čokolade! Ispunite svoju kuhinju nenadmašnim mirisom keksića s ovim receptom za domaće čokoladne kekse bez glutena. Hrskavi rubovi i mekana unutrašnjost zbog kojih će se i vaši prijatelji celijakijakičari i oni koji jedu gluten vratiti po još. Zbog kratkog vremena pripreme i pečenja, savršeni su način da se svi vaši gosti osjećaju dobrodošlo – čak i oni koji se nenajavljeno pojave na kavi.

Sastojci

200 g

otopljenog maslaca

160 g

šećera

160 g

sirovog šećera šećerne trske

1

srednje jaje

5 g

morske soli

180 g

Mix It! Universal brašna

5 g

praška za pecivo

2 g

amonijevog bikarbonata

125 g

komadića čokolade za pečenje

Priprema

  • Zagrijte pećnicu na 170°C I postavku ventilatora (180°C gornja/donja temperatura).
  • Lagano istucite rastopljeni maslac sa šećerom i sirovim šećerom od trske dok ne postane kremast, a zatim dodajte jaje i nastavite tući 2 minute. Pazite da nastavite strugati sastojke sa strana posude.
  • Nakon toga pomiješajte Mix It, prašak za pecivo i čokoladu. Pomiješajte amonijev bikarbonat sa žlicom vode i umiješajte u maslac.
  • Smjesu brašna polako miješajte u maslac i pazite da se više ne vide ostaci brašna.
  • Sada žlicom uzimajte komade od oko 25 g tijesta i stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Ravno pritisnite dok ne postanu 3 cm debljine. Pecite 8 do 10 minuta, a da se ohlade izvucite sve kekse s papirom za pečenje s pleha. Pažljivo, kolačići su odmah nakon pečenja i dalje vrlo mekani i mogu se raspasti.