Schär | glutenfree Products - Moja novogodišnja odluka je – živjeti zdravije!

Moja novogodišnja odluka je – živjeti zdravije!

Svijet proizvoda O celijakiji

Dobre namjere za bezglutensku Novu godinu.

U Novoj godini, svi jedni drugima želimo sve najbolje. Zima je doba čistog povlađivanja samom sebi: bezglutenski keksi, kolači i francuska salata pratili su nas kroz božićno i novogodišnje vrijeme. Jeste li se planirali vratiti zdravijoj bezglutenskoj prehrani početkom godine? Stižemo vam u pomoć!

Jedan od načina da počnete sa zdravijom prehranom, a da ne eliminirate užitak, je bezglutensko čišćenje organizma. To će vam vratiti organizam na pravi put. Čitajte dalje, jer donosimo još mnogo savjeta koje je lako slijediti u praksi.

 

Naučite voljeti hranu koja ne sadrži gluten

Budite pametni: umjesto žaljenja za time što ste se najeli poslastica koje sadrže gluten, probajte se fokusirati na ono što možete bezbrižno jesti. Iznenadili biste se koliko hrane prirodno ne sadrži gluten. U našem asortimanu i među receptima ćete pronaći sjajne primjere. Ako ipak zalutate među zabranjenu hranu, držite se zelene strane. U svakom slučaju, budite strpljivi i s vremenom ćete zavoljeti uzbudljiv, bezglutenski način života.

 

Zaliha hrane u kuhinji

Nova godina je prigodno vrijeme za raščistiti stvari. Pregledajte svu hranu i riješite se svega čemu je prošao rok trajanja. Iako mnoga bezglutenska hrana ima nešto duži rok trajanja, držite na oku sve čemu se bliži istek roka. Takvi proizvodi mogu izgubiti svoju nutritivnu vrijednost. Nakon ovakvog pospremanja, razmišljat ćete organiziranije (barem što se tiče hrane) i biti više motivirani.

 

Više raznovrsnosti na tanjuru

Tijekom hladnih mjeseci često ne konzumiramo dovoljno vitamina i minerala. Nedostatak vitamina se može otkriti liječničkim pregledom, točnije testiranjem krvi. Nedostatak vitamina uzrokuje osjećaj slabosti i nedostatka energije, a također nas čini podložnima sekundarnim bolestima. Oni koji se drže raznovrsne prehrane, u skladu s bezglutenskom piramidom pravilne prehrane, i svakodnevno jedu voće i povrće koje prirodno ne sadrži gluten žive zdravije i unose sve vitamine i minerale koji su im potrebni!

 

Isprobajte nove recepte

Čovjek je biće navike, pogotovo kad se radi o hrani. Ako vam kuhanje nije strast, jest ćete stalno istu hranu umjesto isprobavanja novih stvari. Razbijte ovu rutinu i isprobajte novi recept jednom tjedno ili barem jednom mjesečno. Pronađite inspiraciju i odaberite recept iz naše kolekcije recepata. Čak i ako vam novi sastojci i njihova priprema na prvu predstavljaju izazov, nakon nekog vremena ćete primjetiti da što više recepata isprobate, kuhanje će vam predstavljati sve veće zadovoljstvo

 

Izađite na svjež zrak

Imali celijakiju ili ne – vježbanje stimulira probavu i metabolizam te vam općenito čini dobro. Probajte! Čak i kratka šetnja na svježem zimskom zraku ima pozitivan utjecaj tijelo i dušu, a i potiče dobro raspoloženje u ovom zimskom sivilu.

  • Hodanje
  • Trčanje ili
  • Plivanje

su idealne aktivnosti tijekom ovog tamnog i hladnog godišnjeg doba.

 

Proširite svoj krug prijatelja

Jeste li razmišljali o tome da organizirate vlastitu grupu za samopomoć? Naravno, ne morate ju tako zvati. To jednostavno može biti redovito okupljanje s drugima koji isto žive bez glutena. Dijeljenje hrane i iskustva je odlična zabava i nitko se neće osjećati samim! Teme mogu biti raznovrsne: kuhanje, pečenje, doživljaji s bezglutenskih putovanja, usporedba destinacija, preporuke za knjige pa čak i kozmetički savjeti. Kad god se nađete, doći ćete doma s hrpom ideja, a možda čak i novim prijateljima.