Schär | glutenfree Products - Novo pakiranje Maestro asortimana

Novo pakiranje Maestro asortimana

Svijet proizvoda Novosti i činjenice

Velike promjene u Maestro asortimanu smanjit će našu potrošnju plastične ambalaže za nevjerojatnih 15% godišnje.

Novo pakiranje Schärovog omiljenog kruha koristi trećinu manje plastike

Zadovoljstvo nam je najaviti našu najnoviju inicijativu za smanjenje upotrebe plastične ambalaže u našem najprodavanijem Maestro asortimanu. Ova inicijativa omogućit će nam da napravimo još jedan korak u našem nastojanju u poticanju održivosti – korak koji će sigurno imati VELIKI učinak.

Nakon nebrojenih sati planiranja, istraživanja i traganja, naš ustrajan tim je uspio smanjiti količinu plastične ambalaže za više od trećine. Nevjerojatno smanjenje koje je omogućeno uklanjanjem plastične podloge. Ukupna veličina pakiranja, što rezultira nevjerojatnim smanjenjem plastike od 38%.

Asortiman Maestro je jedan od najprodavanijih proizvoda u okviru Schar portfelja, koji čini 16% ukupne prodaje. Kao rezultat toga, prilagođavanje ambalaže će imati značajan utjecaj na životnu sredinu, smanjujući našu ukupnu potrošnju plastike za nevjerojatnih 15% godišnje. Ne možemo biti ponosniji na ovaj ogroman iskorak u našoj misiji stvaranja bolje budućnosti za naše ljude, zajednicu i planet Zemlju.

Naš ustrajan tim morao je nadvladati tehničke izazove, kako bi garantirao da će Maestro kuh koji poznajete i volite održao visoku kvalitetu. Prvo, tim je morao pronaći pravog partnera za pakiranja, što se pokazalo kao velika prepreka s obzirom na Scharovu strogu sigurnost i standarde kvalitete. Za našeg suradnika je bilo ključno da proizvede foliju za pakiranje koja je 100% zatvorena, a da bude brza i efikasna tokom proizvodnje kako bi se osigurala maksimalna svježina.

Pored toga, budući da Schar ne koristi alkohol ili konzervanse, osmišljavanje nove folije za pakiranje predstavljalo je složen izazov. Kada je tim razvio nove dimenzije, pakiranje je moralo proći duge staze i testove kako bi se osigurala ista sigurnost, kvaliteta i svježina.

Pored smanjenja plastike, prilagođavanja ambalaže poboljšava našu održivost u još jednom ključnom području – logistici. Zbog manjeg pakiranja, u mogućnosti smo prevesti 30% više kruhova u okviru jednog putovanja. To znači da nam je sada potrebno manje kamiona za transport naših Maestro kruhova širom svijeta, smanjujući zagađenost (oko 778 kamiona i 580.737 km ušteđenih godišnje – podaci prema prognozi prodaje za 2023. godinu).

Ne možete dočekati nova pakiranja? Ne morate dugo čekati!

Schar Maestro Classic i Schar Maestro Cerale će se naći na policama u Italiji u drugoj polovici 2023. godine, a zatim na ostalim tržištima krajem 2023. i početkom 2024. godine.

Ova utjecajna promjena našeg najprodavanijeg asortimana dio je većeg cilja kako bi naše pakiranje učinili održivijim. Prošle godine smo lansirali prvi na svijetu kruh bez glutena umotan u certificiranu recikliranu ambalažu, u obliku naših Panini rolica. Cilj nam je smanjiti ukupnu količinu materijala koju koristimo i dajemo prednost papiru koji je ekološki prihvatljiviji u odnosu na plastiku, s ciljem da se sva ambalaža može reciklirati ili kompostirati.

Imajući ovo na umu, sada analiziramo i testiramo nove materijale koji se mogu reciklirati za Maestro asortiman, s ciljem da ih primjenimo u narednim godinama. Do 2024. želimo smanjiti upotrebu plastične ambalaže u svim našim proizvodima za četvrtinu, uz zadržavanje istog odličnog ukusa i kvalitete koju naši kupci očekuju.

U Schar-u želimo svijet učiniti boljim i to radimo na razne druge načine. Održiva poljoprivreda je u srcu onoga što radimo, štiteći i promovirajući manje usjeve i biološku raznolikost. Pored toga, poduzimamo korake kako bismo smanjili ugljični otisak, prelaskom na solarne izvore i poboljšanjem naše logističke prakse.