Schär | glutenfree Products - Svježi vs. smrznuti bezglutenski kruh

Svježi vs. smrznuti bezglutenski kruh

Svijet proizvoda Nekategorizirano

Otkrijte glavne razlike između svježeg i smrznutog bezglutenskog kruha.

Što uzmete ujutro kad trebate brzi zalogaj ili popodne kad želite napraviti sendvič? Kruh je osnovna namirnica mnogih dijeta, uključujući i bezglutensku prehranu. Međutim, kad je riječ o bezglutenskom kruhu, pšenično brašno mora se zamijeniti bezglutenskim alternativama poput bademovog brašna, rižinog brašna i heljdinog brašna – čak i brašnima napravljenim od pseudocereala poput kvinoje.

Problem s bezglutenskim kruhom je što nema istu strukturu kao tradicionalni pšenični kruh, pa ne traje tako dugo na polici. Mnogi proizvođači bezglutenske hrane rješavaju ovaj problem tako da prodaju svoj kruh smrznut. Smrznuti bezglutenski kruh je u redu, ali jednostavno ne može nadmašiti okus i teksturu svježeg kruha. Evo što trebate znati o svježem i smrznutom bezglutenskom kruhu.

Koliko dugo traje bezglutenski kruh?

Jedna od najčešćih pritužbi ljudi na bezglutenski kruh jest da ne traje koliko i pšenični kruh. Neki brendovi prodaju svoj bezglutenski kruh u vakuumskom pakiranju kako bi produljili rok trajanja, ali mnogi brendovi se odlučuju smrznuti svoj kruh. Bez obzira na način pakiranja, nakon što otvorite pakiranje, imate ograničen broj dana da uživate u proizvodu prije nego što postane suh ili se raspadne.

No, koliko dugo zapravo traje bezglutenski kruh?

Prilikom kupovine bezglutenskog kruha, trebali biste provjeriti datum na pakiranju. To je posebno važno za svježi bezglutenski kruh koji se prodaje u tradicionalnim vrećicama za kruh zatvorenim vrećicom ili kopčom za kruh. Kod vakuumski zatvorenog kruha, proizvod se može čuvati na sobnoj temperaturi do 6 mjeseci dok nije otvoren.

Kad je otvoren, malo je vjerojatno da ćete pronaći bezglutenski kruh koji traje duže od 5 do 7 dana prije nego postane suh. Ovo se odnosi i na smrznuti kruh nakon što se odmrzne.

Prednosti svježeg bezglutenskog kruha

Ako vas brine rok trajanja vašeg bezglutenskog kruha, možda razmišljate da je smrznuto rješenje. Na kraju krajeva, možete jednostavno uzeti nekoliko kriški i odmrznuti ih kad budete spremni uživati, a ostatak držati smrznut koliko god želite. Smrznuti kruh zadovoljava nekoliko kriterija u pogledu praktičnosti, no postoji nešto u vezi svježeg kruha što jednostavno ne možete zanemariti.

Evo tri prednosti svježeg bezglutenskog kruha:

  • Tekstura nije narušena zamrzavanjem – i dalje zadržava svoju izvornu konzistenciju.
  • Ima okus svježe pečenog kruha – što duže kruh stoji u zamrzivaču, to više gubi svoj izvorni okus.
  • Ne morate brinuti o čekanju da se odmrzne ili o slučajnom kuhanju u mikrovalnoj pećnici.

Unatoč prednostima svježeg bezglutenskog kruha u smislu okusa i teksture, brzo može izgubiti te prednosti ako ga pravilno ne čuvate. Ako otvarate vakuumski zatvoreno pakiranje bezglutenskog kruha, kriške koje ne upotrijebite možete čuvati svježima tako da ih stavite u vrećicu za zamrzivač i što više izbacite zrak. Držite vrećicu na pultu do 3 dana ili je stavite u zamrzivač za dulji rok trajanja. Za narezani kruh, čuvajte ga tako da je prerezanom stranom prema dolje u zatvorenoj kutiji za kruh.

Schär bezglutenski kruh naspram konkurencije

Kada su u pitanju bezglutenski proizvodi, Schär je jedan od najiskusnijih pekara u industriji. Nismo samo usavršili umijeće pečenja bez glutena, već je naš bezglutenski kruh dugotrajan pa se može prodavati svjež, a ne smrznuti. U Sjedinjenim Američkim Državama, većina Schär bezglutenskog kruha peče se svježe u New Jerseyju i šalje izravno trgovcima. Neki proizvodi pripremljeni u Europskoj Uniji mogu biti poslani smrznuti kako bi se spriječilo kvarenje, ali se prodaju svježi.

Evo nekoliko najpopularnijih Schär vrsta bezglutenskog kruha:

Ako tražite ukusan bezglutenski kruh koji se može jesti svjež, razmotrite Schär Gluten Free. Schär ne nudi samo raznolik izbor narezanog kruha i peciva, već imaju i izbor slatkog kruha, hrskavog kruha i još mnogo toga.