Schär | glutenfree Products - Najbolje bez glutena

Najbolje bez glutena

Svijet proizvoda

Tradicija susreće stručnost: uživanje u bezglutenskom življenju sa Scharom.

Mi u Schäru s ponosom se možemo nazvati najboljima kada je u pitanju bezglutenska prehrana: Više od 35 godina posvećeni smo uživanju bez glutena za sretne trenutke u životu. Istražujemo, razvijamo i proizvodimo visokokvalitetne proizvode bez glutena od hranjivih sastojaka bez glutena, za uravnoteženu prehranu. Naši standardi kvalitete, koje podržava naš interni istraživački tim, postavljaju mjerila za ovu industriju. Zdravlje i kvalitetu života vidimo kao nerazdvojne. Naši proizvodi i cijeli proizvodni lanac stopostotno ne sadrže gluten i jamče potpuno uživanje i zanimljivu raznolikost. Mi u Schäru podržavamo vaše individualne prehrambene potrebe s najvećim svjetskim izborom proizvoda s oznakom bez glutena.

Stvaramo povijest: Schar je pionir u bezglutenskom načinu života

Europska omiljena marka bez glutena započela je u maloj prodavaonici lijekova i zdrave hrane u Meranu/Merano u Južnom Tirolu. Danas smo mi u Schäru vaš odabrani partner za vrhunsku bezglutensku prehranu i način života. Svakodnevno u vaše ime ulažemo ogroman trud i zalaganje u istraživanje, obrazovanje i druge usluge u vezi s celijakijom i osjetljivošću na gluten/pšenicu.

Marka Schär osnovana je 1922. godine. U početku je to bila bezglutenska formula za dojenčad, koju je proizveo glavni liječnik u Innsbrucku dr. Anton Schär. Kad je Ulrich Ladurner u 23. godini preuzeo apoteku i prodavaonicu zdrave hrane svojih roditelja, već su ga zanimali proizvodi bez glutena.Povezao ih je s asortimanom proizvoda te na kraju preuzeo cijelu marku 1979. Vjerovao je u potencijal proizvoda jer je iz razgovora sa svojim kupcima znao da ne postoji stvarno prikladna hrana za ljude s celijakijom. Od tada se specijalizirao za opskrbu hranom bez glutena, da bi na kraju lansirao brand Schär na tržište 1981. godine.

“Tema proizvoda bez glutena fascinirala me od samog početka. Kad sam 1981. službeno registrirao tvrtku, nisam ni slutio kako će se razvijati tema celijakije. Pretpostavio sam da je to tržišna niša. Odlučujući faktor za mene nikada nije bilo koliko je velika niša bila, već koliko su jake potrebe ljudi i što mogu učiniti za njihove potrebe. Ovo temeljno uvjerenje postoji i danas i osnova je za davanje najboljeg od nas svakog dana”

Ulrich Ladurner, predsjednik

Bezgluenska hrana revolucinizira tržište

Prije 35 godina stopa dijagnoze celijakije bila je razmjerno niska. Netolerancija na gluten polako je postajala vruća tema. Interes i potreba za razvijanjem recepata bez glutena porastao je proporcionalno ovom razvoju.

Procjenjuje se da od celijakije oboli jedan čovjek na svakih 100 ljudi. Do danas se jedenje hrane bez glutena smatra jedinim načinom suočavanja s ovom netolerancijom. Prije se prehrana bez glutena temeljila na jednostavnim receptima bez glutena, pripremljenim od riže, kukuruza i krumpira. Schär je na police postupno uveo proizvode bez glutena, uključujući niz keksa i brašna bez glutena.

Ovo je bila svojevrsna revolucija za pogođene celijakijom i oni su postupno ponovno otkrili kvalitetu svog života. Napokon, netko je ponudio odgovarajuće rješenje: proizvodi bez glutena koji su zadovoljavali njihove potrebe prema nutricionističkoj znanosti. Schär i danas nudi verzije popularne konvencionalne hrane bez glutena. Ovim se vrlo približavaju okusom, mirisom, izgledom i konzistencijom i besprijekorno se uklapaju u današnji način života. Ovi proizvodi uključuju zdravu, bezglutensku praktičnu hranu.

Interni tim za istraživanje bezglutenskih proizvoda za poboljšanje kvalitete i edukaciju

Od početka je bilo jasno da samo najbolja kvaliteta jamči pravi okus i sigurnost. To zauzvrat poboljšava kvalitetu života i olakšava pridržavanje bezglutenske prehrane. Zbog toga se mi u Schäru trudimo ponuditi najbolju moguću kvalitetu i poboljšavati je svaki dan. Od samog početka postojao je zaseban odjel posebno za razvoj proizvoda. Isprva je ambiciozni pekar bio odgovoran za širenje i usavršavanje asortimana. Kasnije su ovaj posao obavljali prehrambeni tehnolozi. U Schäru smo se uvijek oslanjali na usku suradnju sa nutricionistima, liječnicima i udruženjima celijakije.

Povećana stručnost i potražnja na europskom tržištu doveli su do toga da je Schär 2003. otvorio vlastiti istraživački laboratorij u Trstu. Redovito se saziva znanstveni odbor, koji uključuje međunarodne stručnjake: liječnike, gastroenterologe i nutricioniste koji proučavaju celijakiju i osjetljivost na gluten/pšenicu. Oni se međusobno savjetuju i informiraju o promjenama simptoma i dijagnostičkim tehnikama s dugoročnim ciljem smanjenja broja neprijavljenih slučajeva celijakije. Na predavanjima i stručnim časopisima stručnjaci raspravljaju o nalazima i doprinose sveobuhvatnom širenju znanja o životu bez glutena za sve koji dolaze u kontakt s temom celijakije, npr. obiteljski liječnici, nutricionisti i mnoge druge profesionalne skupine.