Schär | glutenfree Products - Bezglutenski roštilj

Bezglutenski roštilj

Svijet proizvoda Bezglutenski život

Uz naše savjete i praktične recepte, ništa vam ne stoji na putu do ukusnog roštilja bez glutena!

Nijedno ljeto nije potpuno bez ukusnog vrtnog roštilja, a sve više nas uključuje ribu i povrće u svoja jela s roštilja. Naravno, slaganje prave mješavine priloga poput salata, umaka i kruha jednako je važno kao i uvijek.

 

Meso i riba

Nije važno pripremate li govedinu, svinjetinu ili piletinu, vole li vaši gosti odrezak, kobasice ili pileće ražnjiće … meso je sastavni dio svih roštilja. Osnovno pravilo u slučaju celijakije, netolerancije na gluten i alergije na pšenicu je sljedeće: Budite oprezni kada koristite unaprijed marinirane opcije zato što uvijek postoji rizik od kontaminacije glutenom ili glutena koji je dio marinade.

Meso i ribu treba kupiti zasebno, a začiniti ih kod kuće. Kada upotrebljavate kobasice, imajte na umu da ih prije kupnje treba označiti kao bez glutena. Kako biste izbjegli kontaminaciju hranom s roštilja koja sadrži gluten, preporučuje se da koristite aluminijske posude, kao i zasebnu rešetku za roštilj.

Savjeti: Za domaće marinade pomiješajte ulje zajedno sa začinima po vlastitoj želji i pustite meso ili ribu da se marinira nekoliko sati. Kada koristite mješavine začina i sol začina, imajte na umu da moraju biti označene kao bezglutenske.

 

Grilano povrće

Meso nije jedini dio roštilja o kojem biste trebali razmišljati. Vegetarijanski ražnjići, kukuruz, sir sa roštilja i pečeni krumpir također su vrlo popularni. Čak i ako nema mesa, morate zapamtiti: Domaća izrada zagarantirano je bez glutena. Povrće poput paprike, luka, tikvica i patlidžana posebno je pogodno za ražnjiće i može se začiniti prema vašem ukusu. Pečeni krumpir treba prethodno pripremiti, staviti na roštilj kratko vrijeme ili izravno u ugljen na par minuta. Kada se koriste tofu kobasice itd., postoji povećani rizik od kontaminacije. Iz tog razloga uvijek pazite da koristite proizvode koji su označeni kao bezglutenski.

Savjeti: Za domaći sir s roštilja, stavite jednu krišku feta sira na komad aluminijske folije, poškropite je maslinovim uljem, dodajte talijansko bilje i sušene rajčice te čvrsto zatvorite.

 

Bezglutenski prilozi

  • Salate

Salate su klasični prilog jelu s roštilja i postoji mnogo recepata bez glutena. Ljubitelji salate s tjesteninom trebaju probati Schär tjesteninu bez glutena. Puno je različitih načina za pripremu salate od krumpira, ali bez obzira na to je li to s majonezom, octom ili uljem, imajte na umu da je domaća izrada najbolji način da zajamčite da ne sadrži gluten. Također je važno da sve ostale priloge radite sami.

Savjeti: Kako biste napravili laganu salatu od tjestenine apsolutno bezglutenski, pomiješajte tjesteninu bez glutena, rajčicu, mozzarellu, svježi bosiljak i aceto balsamico i ostavite na hladnom mjestu.

 

  • Kruh

Hrskavi baguetti  savršeni su za kao prilog roštilju. Schar Baguette i Mini Baguettes savršeni su za posluživanje narezane kao bruschetta ili kao domaće baguette sa začinima.

Savjeti: Za pripremu baguetta sa začinima napravite nekoliko dijagonalnih rezova u kruhu i napunite ih češnjakom, paprom ili biljnim maslacem prema vašem osobnom ukusu. Okrenite ih nekoliko puta na roštilju kako biste bili sigurni da neće zagoriti.

 

  • Umaci

Umaci garantirano ne sadrže gluten ako ih sami pripremite, što treba zapamtiti, jer većina gotovih umaka za roštilj često sadrži pšenični škrob. Također je važno uvijek pripaziti na etiketu kada koristite proizvode poput kečapa, umaka s curryjem u prahu, umaka sa začinima ili umaka od soje. Jednostavni umak od majoneze, gorušice, paste od rajčice, soli i papra lako se može oplemeniti svježim začinskim biljem, kao što je vlasac, peršin, kopar i mažuran, ovisno o vašem ukusu. Za one koji vole slatko-kiselo, voćni chutney od marelica ili manga može biti savršen za roštilj. A želite malo ljutine u svom umaku, samo dodajte malo čilija kako biste ga začinili!

  • Desert

Čak se i slastice mogu pripremiti na roštilju, na primjer voćni ražnjići napravljeni od jagoda, banana i ananasa. Zajamčeno bez glutena. Trebali biste biti oprezni s gotovim sladoledima, kao i sa preljevima za sladoled. U ovom slučaju predlažemo upotrebu Schärovih proizvoda bez glutena, poput finih biskvita.

Želimo vam uspješan i veseo bezglutenski roštilj!